måndag 5 oktober 2009

Märkliga idrottsskador!


I samband med min egen armskada beslutade jag mig för att lista några av de kanske lite mer okända (och osannolika) skadorna inom idrottsvärlden! Trevlig läsning.

* I slutspelet 2006 försökte Jaromir Jagr spela tuff. Han försökte klippa till New Jersey Devils center Scott Gomez - och missade. Jagrs axel hoppade ur led och hans New York Rangers åkte ut ur slutspelet.

* Evertons yttermittfältare Andy van der Meyde blev intervjuad i tv när han svimmade pga värmen från alla lamporna. Som om inte det var nog ramlade han illa och slog huvudet i en högtalare

* Arsenals Steve Morrow hade just avgjort mötet med Sheffield Wednesday när han hissades av lagkaptenen Tony Adams. Det ville sig inte bättre än att mittbacksbjässen tappade cuphjälten i marken .Han bröt armen och fick föras av planen med syrgasmask.

* Superstjärnan Sammy Sosas märkliga skada 2004 gick till enligt följande. På väg in i omklädningsrummet inför en match i MLB nyste Sosa. Om det var en ovanligt hård nysning förtäljer inte historien, men den var i alla fall så hård att Sosa fick ryggskott.

* Baseballspelaren Adam Eaton försökte skära borta plasten kring en dvd-film med hjälp av en fruktkniv. Eaton slant och stack kniven i magen på sig själv.
* Den före detta NHL-centern Darren Turcotte var en renlig man. När han försökte göra rent örat med hjälp av en topps blev han för hårdhänt - och punkterade trumhinnan. Turcotte sattes upp på skadelistan och missade flera matcher.

* Manchester United gamle målvakt Alex Stepney blev i en match mot Birmingham 1975 så upprörd på sitt försvar att han skrek käken ur led. Mittfältaren Brian Greenhoff ersatte Stepney och höll nollan.

* Brassen Ramalho i Beitar Jerusalem skulle kurera en lätt tandinfektion men sängliggande i tre dagar sedan han svalt ett stolpiller i stället för avsedd tablett.

* Norrmannen Svein Gröndalen missade ett VM-kval sedan han under en joggingtur kolliderat med en älg.

5 kommentarer:

 1. Hehe, krocka med en älg måste vara irriterande när man är ute och springer

  SvaraRadera
 2. Henrik Strömberg27 oktober 2009 12:59

  Har försökt hålla mig ett tag nu i väntan på att André eller någon annan ska kommentera detta inlägg.. För det kan väl inte bara vara jag som reagerar på att André avstått från att ta med sig själv i denna lista på märkliga skador? Är detta någon slags ironi eller? För visst bör din incident med hammarhallengolv-höft-infektion-öga finnas med?

  SvaraRadera
 3. Henrik den hade jag helt glömt bort, så André varför finns inte denna med på listan??

  SvaraRadera
 4. Jag var faktiskt nära att krocka med en älg på ett träningsläger en gång. Jag var dessutom vilse i skogen. Jag vände direkt.

  SvaraRadera

Bloggintresserade